Psihoterapie de cuplu si familie

Psihoterapia de cuplu ajută orice cuplu să recunoască și să rezolve conflictele și să-și imbunătătească relația, și presupune participarea amândurora cu sprijinul psihoterapeutului.


Se apelează la terapia de cuplu atunci relația s-a răcit și niciunul dintre cei doi nu mai știe cum să facă pași spre a se apropia de celălalt. Când comunicarea este dificilă.


Așa cum scrie in Codul Familiei si in Constitutie:

  • familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti ; dar ce faci cand te simti ca intr-o adevarata capcana, cand sentimentele tind sa se stinga ?
  • sotii hotarasc de comun acord in tot ceea ce priveste casatoria ; dar ce faci cand intervine mama, mama-soacra, bunica de la tara?
  • in relatiile dintre soti, precum si in exercitarea drepturilor acestora fata de
  • copii, barbatul si femeia sunt egali in drepturi ; dar ce faci cand sunt diferente de mentalitate intre soti?
  • drepturile parintesti se exercita numai in interesul copiilor ; dar ce faci cand dupa o zi obositoare de munca ei sunt galagiosi, obraznici sau fac o criza de isterie in mijlocul magazinului din cartier unde te cunoaste toata lumea?
  • relatiile de familie se bazeaza pe sentimente de prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material; dar ce faci cand situatia economica instabila duce familia la limita rabdarii, cand sotii incep sa-si spuna vorbe urate sau si mai rau se ajunge la violenta fizica?

Dr. Wayne W. Dyer scria: “Simt pasiunea din viata mea si aceasta ma umple de entuziasm si energie”, acest citat ma defineste cel mai bine!

Daca aceasta prezentare ti-a facut placere, ti-a adus un zambet pe buze sau te-ai regasit printre situatiile prezentate  te astept sa descoperim impreuna resursele inepuizabile pe care le ai si  care duc la imbunatatirea vietii tale. Totul este posibil!