Atitudinea este totul în viaţă şi carieră

Clinica Mind Help  > Psychology >  Atitudinea este totul în viaţă şi carieră

Atitudinea este totul în viaţă şi carieră

0 Comments

Cu siguranţă că ţi s-a întâmplat ca în unele dimineţi să te trezeşti obosit, fără chef de muncă, de mers la job sau de făcut treabă prin casă. Iar in altele, parcă ai muta munţii din loc toată ziua, de dimineaţa până seara. Trebuie să ştii că atitudinea este totul în viaţă şi carieră.

Daca ai avut curiozitatea, cu siguranţă că ai observat că toată  activitatea din ziua respectivă îţi este influenţată de cum te simţi la prima oră (te certi cu copiii că nu se îmbracă mai repede să nu întârziaţi la şcoală, apoi, dacă mergi cu maşina ţi se pare că toată lumea merge încet şi numai în aceeaşi direcţie cu tine, la muncă parcă şi şeful are ceva cu tine)…şi tot aşa, toate relele se ţin lanţ.

Pe de altă parte, în zilele în care eşti mult mai bine dispus de dimineaţă, totul merge ca pe „roate” indiferent că este vorba de mama, mama soacră, sau şeful cu toane.

Practic, fără să ne dăm seama ne-am făcut deja un tipar mental şi putem şti cu precizie că dacă nu dormim bine ne merge rău toată ziua sau viceversa, când ne trezim fericiţi, totul este bine.

Atitudinea este totul în viaţa personală şi în carieră!

Ceea ce îţi propun este să începi să întrerupi acest tipar foarte simplu: în dimineaţa în care nu te trezeşti în cea mai bună formă a ta să respiri adânc de 2-3 ori şi să îţi spui „voi avea o zi minunată astăzi” şi să zâmbeşti cu gura până la urechi. Acest exerciţiu te îndeamnă să fii conştient de momentul „ACUM” din viaţa ta.

Vor fi probabil zile în care o să uiţi să îţi schimbi „setarea” de dimineată, dar o poţi exersa în orice moment al zilei, când vei fi conştientizat că nu îţi merge bine.

Atitudinea este totul atât în viaţa personală cât şi în viaţa profesională!

Aştept comentariile tale, daca a mers sau nu în cazul tau.

office@clinicamindhelp.ro

Lasă un răspuns