Psychology

Atitudinea este totul în viaţă şi carieră

Cu siguranţă că ţi s-a întâmplat ca în unele dimineţi să te trezeşti obosit, fără chef de muncă, de mers la job sau de făcut treabă prin casă. Iar in altele, parcă ai muta munţii din loc toată ziua, de dimineaţa până seara. Trebuie să ştii că atitudinea este totul în viaţă şi carieră.

Daca ai avut curiozitatea, cu siguranţă că ai observat că toată  activitatea din ziua respectivă îţi este influenţată de cum te simţi la prima oră (te certi cu copiii că nu se îmbracă mai repede să nu întârziaţi la şcoală, apoi, dacă mergi cu maşina ţi se pare că toată lumea merge încet şi numai în aceeaşi direcţie cu tine, la muncă parcă şi şeful are ceva cu tine)…şi tot aşa, toate relele se ţin lanţ.

Pe de altă parte, în zilele în care eşti mult mai bine dispus de dimineaţă, totul merge ca pe „roate” indiferent că este vorba de mama, mama soacră, sau şeful cu toane.

Practic, fără să ne dăm seama ne-am făcut deja un tipar mental şi putem şti cu precizie că dacă nu dormim bine ne merge rău toată ziua sau viceversa, când ne trezim fericiţi, totul este bine.

Atitudinea este totul în viaţa personală şi în carieră!

Ceea ce îţi propun este să începi să întrerupi acest tipar foarte simplu: în dimineaţa în care nu te trezeşti în cea mai bună formă a ta să respiri adânc de 2-3 ori şi să îţi spui „voi avea o zi minunată astăzi” şi să zâmbeşti cu gura până la urechi. Acest exerciţiu te îndeamnă să fii conştient de momentul „ACUM” din viaţa ta.

Vor fi probabil zile în care o să uiţi să îţi schimbi „setarea” de dimineată, dar o poţi exersa în orice moment al zilei, când vei fi conştientizat că nu îţi merge bine.

Atitudinea este totul atât în viaţa personală cât şi în viaţa profesională!

Aştept comentariile tale, daca a mers sau nu în cazul tau.

office@clinicamindhelp.ro

Please follow and like us:
fb-share-icon

Psiholog Cristina Dimitrescu

Mereu m-am apropiat de copii cu plăcere, cu dragoste și înțelegere; în ultimii ani am fost aproape de cei aflați în dificultate, cei cu tulburări din spectrul autist și nu numai, dar şi alături de părinţii lor. Sunt o fire optimistă, o persoană energică, adeptă a principiului “nimic nu este întâmplător” iar băieții mei spun că sunt cea mai bună mamă din lume! Experiența m-a învățat că fiecare copil este o sursă inepuizabilă de bucurii, emoții, provocări, alături de manifestări inedite ale iubirii ce o au de oferit. Precum scrie în Codul Familiei și în Constituție: FAMILIA are la bază căsătoria liber consimțită între soți ; dar ce faci când te simți ca într-o adevărată capcană, când sentimentele tind să se stingă ? SOŢII hotărăsc de comun acord în tot ceea ce privește căsătoria ; dar ce faci când intervine mama, mama-soacră, bunica dela țară? în RELAŢIILE DINTRE SOŢI precum și în exercitarea drepturilor acestora față de copii, bărbatul și femeia sunt egali în drepturi ; dar ce faci când sunt diferențe de mentalitate între soți? DREPTURILE părintesti se exercită numai în interesul copiilor ; dar ce faci când după o zi obositoare de muncă ei sunt gălăgiosi, obraznici sau fac o criză de isterie în mijlocul magazinului din cartier unde te cunoaște toată lumea? RELAŢIILE DE FAMILIE se bazează pe sentimente de prietenie și afecțiune reciprocă între membrii ei, care sunt datori să-și acorde unul altuia sprijin moral și material; dar ce faci când situația economică instabilă duce familia la limita răbdării, cand soții încep să-și spună vorbe urăte sau și mai rău se ajunge la violență fizică? Dr. Wayne W. Dyer scria: “Simt pasiunea din viața mea și aceasta mă umple de entuziasm și energie”, acest citat mă definește cel mai bine! Dacă această prezentare ți-a făcut plăcere, ți-a adus un zâmbet pe buze sau te-ai regăsit printre situațiile prezentate te aștept să descoperim împreună resursele inepuizabile pe care le ai și care duc la îmbunătațirea vieții tale. TOTUL este posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *