Bachata, sau minunea DANSULUI

Clinica Mind Help  > Psychology >  Bachata, sau minunea DANSULUI

Bachata, sau minunea DANSULUI

0 Comments

Despre terapia prin dans si miscare, partea de teorie, se gasesc destule articole pe net si carti scrise. In acest articol am decis sa scriu despre experienta personala in intalnirea cu dansul latino.

Am fost mereu pasionata de dans, dar pana acum nu m-am inscris la cursuri  in cadrul unei scoli.

Fiecare dintre noi avem nevoie de miscare, dar una care sa ne placa, care sa ne scoata din zona de confort, din fata calculatorului, din casa, din starea din care nu avem chef sa facem nimic, care poate duce, incet-incet spre o depresie, izolare sociala, sentimentul ca viata trece pe langa noi, se scurge, fara a face ceva deosebit, pentru NOI.

Ducandu-ma la cursuri am redescoperit energia din mine, pasiunea din viata mea si bucuria de a cunoaste oameni care impartasesc aceeasi pasiune, dansul.  Și muzica. Grupul, energia lui, ne face pe fiecare dintre noi sa ne dorim sa ne perfectionam, sa reusim sa ne coordonam cat mai bine in ritmul muzicii. Practic este o terapie de grup, ne acceptam unii pe altii asa cum suntem.

Sigur ca majoritatea participantilor sunt mai tineri decat mine, dar este locul in care varsta chiar nu conteaza.

Dansul reface in mod profund contactul cu cel din fata ta. Trebuie sa il privesti in ochi, sa simti fiecare semnal pe care il lanseaza cu o mișcare ferma, dar non-violenta a mainilor. Zambetul de pe fata partenerului este mereu de incurajare si de sustinere (chiar daca ne mai incurcam).

Si in week-endul trecut am avut sansa sa cunosc o parte din comunitatea de Bachata din Romania si din afara ei, in cadrul unui congres. Nu conta ca nu stiai o boaba de bulgara sau de franceza, era folosit limbajul dansului, universal.

Am admirat profesioniatii care parca pluteau pe ritmurile muzicii dar și multi incepatori, ca mine, care inca murmurau: 1,2,3,4,5,6,7,8.

Am cunoscut oameni veseli si deschisi si plini de viata. Oameni care au venit sa se simta bine uitand de grijile de peste saptamana si fiind trup si suflet pe ringul de dans.  Am deschis, cel puțin pentru mine, portile unei noi lumi, in care fiecare dintre noi avem un loc.

In concluzie:

  • daca vrei sa simti ca esti VIU – DANSEAZA
  • daca te iubesti – DANSEAZA
  • daca vrei sa socializezi si sa legi noi prietenii – DANSEAZA
  • daca iti place muzica de calitate – DANSEAZA
  • daca nu stii ce activitate sa ai in comun cu partenerul de viata – DANSATI
  • daca vrei sa ai un corp sanatos, tonifiat – DANSEAZA
  • daca vrei sa te simti sexi, atragator (atragatoare) si foarte bine in pielea ta – DANSEAZA

Multumesc si pe aceasta cale colegilor mei pentru minunata primire in familia lor!

Imaginea nu apartine site-ului nostru.

 

Free for commercial use
No attribution required

Please follow and like us:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.