Our Team

Cine suntem?

Despre echipa noastră

Clinica noastră este un parteneriat privat de sănătate mintală, cu o echipă atent selecționată la nivel național de psihologi și psihoterapeuți. Lucrăm cu parteneri experimentați si capabili, care împărtășesc valorile noastre.

Cultura si Valorile Noastre

Suntem conduși de un set de valori fundamentale, ce definesc cine suntem și grija pe care o purtam clienților noștri!

Curaj
Empatie
Speranta
Actiune
Depasirea limitelor
Inovatie

Profesionalism
Asumare
Incredere
Autenticitate
Libertate
Dezvoltare


Cristina Dimitrescu

Cristina Dimitrescu

Mereu m-am apropiat de copii cu placere, cu dragoste și înțelegere; în ultimii ani am fost aproape de cei aflați în dificultate, cei cu tulburări din spectrul autist și nu numai, dar și alături de parinții lor.

Sunt o fire optimistă, o persoană energică, adepta a principiului “nimic nu este întâmplător” iar baieții mei spun ca sunt cea mai bună mamă din lume!
Experiența m-a învățat că fiecare copil este o sursă inepuizabilă de bucurii, emoții, provocări, alături de manifestări inedite ale iubirii ce o au de oferit.
Precum scrie in Codul Familiei și in Constituție:

FAMILIA are la baza casatoria liber consimțită între soți ; dar ce faci când te simți ca într-o adevarată capcană, cănd sentimentele tind să se stingă ?

SOȚII hotărăsc de comun acord în tot ceea ce privește căsătoria ; dar ce  faci cănd intervine mama, mama-soacră, bunica dela țară?
În RELAȚIILE DINTRE SOȚI precum și în exercitarea drepturilor acestora față de copii, bărbatul și femeia sunt egali în drepturi ; dar ce  faci când sunt diferențe de mentalitate între soți?
DREPTURILE părintești se exercită numai în interesul copiilor ; dar ce  faci cănd dupa o zi obositoare de muncă ei sunt gălăgioși, obraznici sau fac o criză de isterie în mijlocul magazinului din cartier unde te cunoaște toată lumea?
RELAȚIILE DE FAMILIE se bazează pe sentimente de prietenie și afecțiune reciprocă între membrii ei, care sunt datori să-și acorde unul altuia sprijin moral și material; dar ce  faci când situația economică instabilă duce familia la limita rabdării, cănd soții încep să-și spună  vorbe urâte sau și mai rău se ajunge la violență fizica?

Dr. Wayne W. Dyer scria: “Simt pasiunea din viața mea și aceasta mă umple de entuziasm și energie”, acest citat mă defineste cel mai bine!
Daca aceasta prezentare ți-a facut plăcere, ți-a adus un zâmbet pe buze sau te-ai regăsit printre situațiile prezentate  te aștept să descoperim împreună resursele inepuizabile pe care le ai și care duc la îmbunătățirea vieții tale. TOTUL este posibil!

Detalii despre activitate – pe pagina CRISTINA DIMITRESCUCristian Alexandrescu

Cristian Alexandrescu

Reglarea cu succes a emoțiilor este una dintre marile provocări ale vieții, iar modul în care reușim să facem acest lucru are efect asupra felului în care ne simțim dar și asupra relațiilor și activităților noastre.

Poate fi de ajutor dacă reușim să acceptăm părerea cuiva cu care nu suntem de accord sau să ne calmăm într-o situație tensionată.

Când procesul de influențare este deliberat sunt necesare resursele atenției și voinței și presupune cel puțin un obiectiv explicit. În schimb, pentru multe funcții, cum ar fi mersul pe bicicletă sau mersul pe jos, nu mai ezităm să fim de acord că acestea pot fi efectuate automat după ce au fost învățate temeinic.

Oamenii folosesc diferite strategii de reglare emoțională. tind să folosească mai multe strategii simultan. Dacă una dintre ele nu funcționează, trec imediat la următoarea. Nu neapărat într-o ordine anume, trecând totdeuna de la o reevaluarea cognitivă la acceptare, apoi prin distragerea atenției sau supresia expresivă, inhibând sau reducând exprimarea comportamentală a trăirilor emoționale. Folosesc și alte strategii cum ar fi: evitarea, umorul, ruminația, rezolvarea de probleme, etc. Fiecare strategie cheltuind mai mult sau mai puțin din „energia psihică”, iar unele, să le numim, mai puțin „reușite”, ar fi: suprimarea gândurilor şi ruminaţia.

Acceptarea, înseamnă să ne acceptam pe noi cu toata gama largă de emoții pe care o avem, cu toate gândurile noastre, fără să ne luptăm să le suprimăm sau să le evităm. Prin tehnica acceptarii nu mai vedem lucrurile în termeni de “bun” sau “rău”, ci le luam ca atare. Emoțiile în sine nu sunt bune sau rele, ele pur și simplu sunt…

Emoțiile nu ar trebui să fie suprimate, reprimate, ci acceptate. Ne putem exprima emoțiile vorbind despre ele, scriind despre ele sau redirecționându-le către oamenii potriviți.

Detalii despre activitate – pe pagina CRISTIAN ALEXANDRESCU sau pe site AC PsihologieMihaela Stefanoiu

Am ales psihologia pentru ca dintotdeauna mi-a placut sa lucrez cu oamenii. Imi plac oamenii.

Prin terapii, ii poti ajuta sa-si descopere partile bune, sa le scoata la suprafata si sa evolueze motivational.

Lucrez mai mult cu adolescentii si cuplurile, deoarece acolo regasesc cazurile cele mai provocatoare.

Psihologie clinica,

Terapie de scurta durata,

Terapie suportiva,

Optimizare si dezvoltare personala.

Participari la:

   • Conferinta Internationala “Psihologia si realitatile lumii contemporane”

   • Evenimentul “Totul despre mame” – problema somatizarilor la copii cauzata de impactul emotional, Bucuresti 2015

   • Evenimentul “Totul despre mame” – Limite in relatia copil-parinte: distanta sau conectare


  Dumitru Gîrbăcea

  Dumitru Gîrbăcea, consilier comportamental, consultant în consilierea cuplurilor și dezvoltare personală, formator în diagnosticarea disfuncțiilor sexuale și expert în tehnici de comunicare și negociere.

   
   


  Practică psihologie

  Daniela Stancu

  În ceea ce privește oamenii, nu mă interesează cine sunt, ci mai degrabă cine pot să devină. (J.P.Sartre)

  Sunt psihoterapeut cu drept de liberă practică, acreditat în specialitatea psihoterapie integrativă, înregistrat la Colegiul Psihologilor din România cu codul personal 24142, cu experiență în psihoterapia individuală, în următoarele arii:

  – tulburări anxioase (anxietate generalizată, fobii, inclusiv fobie socială);

  – tulburări depresive;

  – tulburare de stres posttraumatic simplu și complex;

  – tulburări somatoforme;

  – ADHD adulți;

  – dezvoltare personală

  Dacă te confrunți cu dificultăți în gestionarea emoțiilor, cu stări de anxietate, depresie, atacuri de panică, ori te afli într-o situație de viață dificilă, in pragul unei decizii importante ori traversezi momente grele ca urmare a unor pierderi (doliu, separare) sau dorești pur și simplu dezvoltare personală și vrei să te însoțesc în călătoria ta interioară, mă poți contacta utilizând datele din pagina „Contact”, sau direct pe adresa de email daniela.stancu@clinicamindhelp.ro

  Putem ține ședințele în cabinet sau online, utilizând aplicații ca Skype, Microsoft Teams sau Whatsapp.

  Pregatire profesională

  Facultatea de psihologie din cadrul Universității Ecologice București

  Master în Psihanaliză, în cadrul Universității Titu Maiorescu.

  Formare în psihoterapie integrativă, în cadrul Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă.

  Formare continuă în schema therapy, în cadrul Institutului Roman de Schema Therapy

  Consiliere pentru Dezvoltare Personală – Curs autorizat  de ANC – Cod COR 242324.

  Afilieri:

  Colegiul Psihologilor din România

  Asociația Psihologilor din România

  Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativă

  Practică psihologie

  Monica Nilca

  Monica Nilca
  Sunt Monica Nilca, psiholog clinician, consilier pentru dezvoltare personală, psihoterapeut integrativ (în formare), logoped, specialist în comunicare.

  Mi-am ales această profesie din dorința de a ajuta oamenii să se cunoască mai bine, să-și regăsească puterea personală și mai ales să se vindece.

  Lucrez cu copii, adolescenți și adulți.

   

  EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ: 

  Colaborare cu grădinițe și After-school pentru logopedie și dezvoltare personală

  PSIHOLOG CLINICIAN ȘI LOGOPED  (Atestat COPSI)  

  CONSILIER DE DEZVOLTARE PERSONALĂ (COPII; ADOLESCENTI; ADULTI) 

  PSIHOTERAPEUT INTEGRATIV (anul 2) – ARPI 

   

  EDUCAȚIE ȘI ACREDITĂRI:

  ASOCIAȚIA DE CERCETARE, CONSILIERE ȘI PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA ȘI ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE PSIHOLOGIE INTEGRATIVĂ

  SPECIALIZARE ÎN LUCRUL CU TRAUMA – ARPI

  ATESTAT DE CONSILIER IN DEZVOLTARE PERSONALĂ – CENTRUL ATHENA

  FACULTATEA DE PSIHOLOGIE, UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU, BUCUREȘTI

   

  Practică psihologie

  Raluca Oana Ionescu

  Clinical Hypnotherapist International Board of Coaches and Practitioners -Transform Destiny NLP Institute U.S.A
   Consilier Dezvoltare Psihologica -Psiholog Licentiat 
   
  Am peste 20 de ani de experienta ca terapeut in Romania si Statele Unite ale Americii ajutand oamenii de toate varstele sa faca fata numerosilor factori de stres pe care ni-i poate oferi viata. Ajut oamenii sa gestioneze eficient realtiile personale, problemele de munca, lupta cu boala, anxietatea, depresia. 
  Hipnoterapia are rezulatate remarcabile in Fobii, Anxietate, Stima de sine,Temeri, Iertare, Vinovatie, Dependente, Imagine corporala, etc.
  Folosesc interventii bazate pe dovezi pentru a crea un mediu terapeutic sigur, proprice cresterii si schimbarii rapide.
  In ultimii 20 de ani de pregatire si experienta internationala, am construit o gama incredibila de tehnici, de la hipnoterapie, NLP pana la terapia cognitiv-comportamentala si respiratie transpersonala pentru a da puterea oameniilor asupra constientul si inconstientului lor, astfel incat sa poate deveni persona care isi doresc sa fie.
  Clientii mei se pot astepta la o relatie clinica sanatoasa bazata pe respect, fara judecata, in care se pot deschide cu adevarat intr-un spatiu sigur.
  Va astept cu drag 
   
  tel. 0736645796
   
  Practică psihologie

  Maria Vărășteanu

  Bună,

   
  Cu toții suntem martori la evoluția rapidă a lumii în care trăim și la transformările incredibile aduse de tehnologia modernă.
  M-am adaptat la această nouă eră și am găsit modalități de a aduce informații prețioase despre sănătate și bunăstare, prin experiența personală.
  Inteligența artificială (AI) și social media sunt folosite de către mulți profesioniști din domeniul sănătății, precum medici, terapeuți și alții, care au îmbrățișat aceste platforme pentru a comunica și pentru a oferi informații valoroase. 
   
  Eu am ales această cale pentru a vă împărtăși cunoștințele și experiența mea în domeniul medicinii alternative și folosesc instrumente precum NMG ( Noua Medicină Germanică- cauze emoționale – boli), Scanare Zyto, Symphony of the Cells.
  Studiez medicinina alternativă, pe lângă cea traditională și unde înțelegerea cauzelor emoționale ale bolilor poate să aducă o perspectivă nouă, benefică și de multe ori cu foarte bune rezultate, asta dacă nu ne otrăvim sau suferim accidente, unde NMG nu se aplică. Prin paralelă cu medicina tradițională, încerc să ofer un cadru holistic al sănătății, conectând mintea, corpul și sufletul. 
  Echilibrul și înțelegerea este cheia în tot și în toate!
  Vă invit alături de mine, să decoperiți că mai exista și altceva, diferit de ceea ce ați învățat la școală, facultate, master, să descoperiți secretele unei vieți sănătoase și să împărtășiți cu alții această călătorie plină de descoperiri și transformări.
  Recunoștință pentru că existați și vreți!

   
  Maria Vărășteanu