Personalitatea ALFA este personalitatea ÎNVINGĂTORULUI

Clinica Mind Help  > Psychology >  Personalitatea ALFA este personalitatea ÎNVINGĂTORULUI

Personalitatea ALFA este personalitatea ÎNVINGĂTORULUI

0 Comments

C.G.Jung: ”Scopul fiinţei umane este individualizarea adică dezvoltarea totală a personalităţii până la punctul în care o persoană este liberă, independentă şi se poate exprima complet.”

Când ne gândim la ALFA ne gândim la “primul”, la lupul singuratic care ştie să supravieţuiască în orice condiţii, singurul animal care nu a putut fi îmblânzit niciodată.
După cum am observat, în societatea zilelor noastre, majoritatea persoanelor funcţionează pe “pilot automat”, bine adaptată, având o mentalitate de victimă. Se uită cu invidie că alţii au mai mulţi bani, mai multe realizări, că sunt mai fericiţi dar ei adoptă în continuare poziţia şi vocabularul unei persoane care nu poate face nimic.
În primul rând dăm vina pe destin, pe origine, pe părinţi, pe educaţia primită acasă sau la şcoală, pe atitudinea şefului faţă de noi, pe lipsa suportului din partea familiei.
Dar oare de ce există tineri, proveniţi din familii cu suficiente resurse financiare dar care duc o viaţă dezordonată, sau majoritatea celor care câştigă la loto o sumă mare de bani ajung la nivelul dinainte, sau chiar mai săraci? Pentru că nu au în interiorul lor pregătirea necesară pentru abundenţă şi revin, inevitabil la starea pentru care sunt pregătiţi mental.

“Fii mizerabil. Sau automotivează-te. Orice vrei să faci, e tot timpul decizia ta.” Wayne Dyer

Personalitatea nu se poate dezvolta fără a alege în mod conştient propria cale.
Cu siguranţă că până la o vârstă suntem foarte influenţaţi de principiile de viaţă ale familiei, ale persoanelor care ar trebui să ne fie un model bun, în sensul oferirii accesului la educaţie, la informaţii, la dreptul de a ne dezvolta.
Dar marea majoritate se mulţumeşte să ducă o viaţă comodă, cu minimul necesar asigurat, o viaţă mediocră.
Oferă-ţi 10 minute şi gândeşte-te la viaţa ta. Eşti mulţumit de ce lucrezi, de ce înveţi, de prietenii pe care îi ai? Dacă răspunsul este da, atunci acest articol nu este pentru tine, dar poate îl oferi unei persoane care ştii că ar avea nevoie.
Îţi propun să te gândeşti la celebra piramidă a nevoilor a lui Maslow care ne arată că există 5 nivele ale nevoilor umane:
nevoi fiziologice – apă, aer, mâncare, somn, nevoi sexuale, după satisfacerea acestora putând să trecem la nivelul de
nevoi de siguranţă – a unui cămin, a existenţei unui loc care să ofere starea de linişte, de confort
nevoi de aparţinere – iubirea şi sentimentul de apartenenţă sunt specifice umanului; fie că este vorba de apartenenţă religioasă sau doar grupul de prieteni, avem nevoie să fim acceptaţi şi iubiţi
nevoia de stimă – este cea care vine în urma rezultatelor şi abilităţilor pe care le avem, nevoia de admiraţie.
nevoia de autoactualizare, de folosire la maximum a potenţialului nativ, începem să căutăm cunoaşterea, sau experienţele spirituale.

Sigmud Freud “Oamenii vor să devină şi să rămână fericiţi. Nu-i de mirare dacă omul se străduieşte de obicei să-şi reducă pretenţiile la fericire şi dacă el se consideră fericit şi numai scăpând de nenorocire şi evitând suferinţa; într-un mod foarte general, sarcina de evitare a suferinţei o izgoneşte pe ultimul plan pe aceea de obţinere a plăcerii.”

Dacă ei au putut, şi tu poţi să ai o personalitate ALFA

Vei spune iar, că poate dacă mă năşteam în alt context poate ar fi fost uşor şi pentru mine sa mă dezvolt mai mult. Iată că „micul sabotor” revine şi işi face simţită prezenţa, nu-i aşa?
Argumente care susţin că nu ai dreptate:
1. Einstein nu a vorbit până la 3 ani şi nu a învăţat să citească decat la 7 ani.
2. Ford a dat faliment de 5 ori înainte să reuşească.
3. Jim Carrey a locuit cu familia într-un autobuz şi apoi într-un cort.
4. Shania Twain a locuit într-un adăpost pentru oamenii străzii.
Şi lista poate continua.
Stabileşte mai întăi cine eşti tu ca persoană şi ce scop ai în viată. Gândeşte-te ce pasiuni ai, ce îţi place să faci, cum ai putea să ajuţi pe alţii cu ceea ce ştii?
Iar apoi trebuie să urmezi nişte etape:
– acţionează, cu curaj înainte;
– fii conştient că poate nu îţi iese din prima;
– consideră eşecul ca o lecţie, vezi ce nu a mers şi nu repeta greşeala;
– perseverează în a încerca, chiar dacă întâmpini greutăţi;
– savurează-ţi succesul;

Personalitatea ALFA este personalitatea ÎNVINGĂTORULUI
Cel mai important aspect al evoluţiei şi transformării tale il constituie concentrarea asupra obiectivului pe care îl ai. Şi îţi sugerez să începi cu o proiecţie mentală a acestuia aici şi acum. La care adaugi emoţia, sentimentul bucuriei, al stării că ceea ce ţi-ai stabilit ca obiectiv s-a întâmplat deja.
Amplifică-ţi cât poţi de mult acea senzaţie de bine, de împlinire şi rămâi în ea pentru câteva momente. Dacă ai mai experimentat starea de meditatie, poţi să îţi pui şi muzica preferată.
Iar pentru a te simţi bine şi fericit cu ceea ce faci ai grija şi de trupul tău, la alimentaţie şi orele de somn, nu uita că ai nevoie şi de relaxare, de o întâlnire cu prietenii sau de văzut un film bun.
Ca o concluzie, Personalitatea ALFA este cea a LUPTĂTORULUI, a ÎNVINGĂTORULUI, a celui care are încredere în el că poate să îşi depăşească nivelul actual de existenţă prin evoluţie şi dezvoltare.

Lasă un răspuns