Pasi spre depasirea furiei adolescentului

0 Comments

Toata lumea se simte scazuta din când in când, astfel incât nu este intotdeauna usor sa stim când este o parte integranta a vietii cotidiene si când este timpul sa cautam ajutor. In cele mai multe cazuri, este pe termen scurt si se auto-corecteaza, dar pentru o minoritate semnificativa acest lucru nu este cazul. Pentru acesti indivizi, este important sa cautati un tratament la fel cum ati face orice alta stare de sanatate. Aici discutam sase semne de avertizare care, impreuna, ar putea indica faptul ca este timpul sa cautam ajutor profesional.

  1. V-ati simtit scazut sau iritabil pentru cea mai mare parte a zilei, in fiecare zi timp de doua saptamâni sau mai mult. S-ar putea sa va fi vazut ingrijorat de evenimentele trecute sau viitoare pentru perioade lungi de timp sau pur si simplu simtindu-va trist, crucificat sau lacrimal. Uneori este greu sa recunosti o schimbare treptata – altii au observat ca nu ti se pare ca esti obisnuit?
  2. Ati pierdut interesul pentru activitatile pe care le-ati folosit. Poate ca ati vazut recent mai putine prieteni sau familie, ati oprit la sala de gimnastica sau ati gatit mese echilibrate. Este vorba despre recunoasterea schimbarilor in ceea ce este normal pentru dvs. – nimeni nu spune ca trebuie sa exersati de cinci ori pe saptamâna sau sa va mâncati verdele, dar schimbarile in rutina dvs. pot oferi indicatii concrete ca starea voastra se schimba.
  3. Te lupti sa te concentrezi. S-ar putea sa observati ca va luptati sa va concentrati atunci când cititi sau vizionati programe de televiziune, de exemplu, sau sa urmariti firul unei conversatii vorbite. Acest lucru ar putea afecta performanta dvs. la locul de munca sau va va limita capacitatea de a efectua sarcini de rutina, cum ar fi cumparaturile alimentare. Din nou, cautam o schimbare in ceea ce este normal pentru dvs., deci, daca concentrarea a fost intotdeauna ceva care va este dificil, nu exista motive de ingrijorare.

Retineti ca niciunul dintre aceste semne nu indica, in sine, depresia si exista alte motive foarte bune pentru fiecare dintre aceste simptome care apar. De asemenea, este important sa stiti ca exista mai multe tipuri de depresie si fiecare poate prezenta in diferite moduri – cititi mai multe despre tipurile de depresie. Un GP este intotdeauna un bun port de prim rang, deoarece acestea va pot indica spre mai multe servicii de specialitate, daca este necesar. In caz contrar, daca sunteti sigur ca doriti sa vedeti un profesionist in domeniul sanatatii mintale, luati in considerare stabilirea unei intâlniri pentru a vedea un psihiatru care va va da un diagnostic si va va sfatui cu privire la tratamentul care ar putea functiona cel mai bine pentru dvs.

Un GP este intotdeauna un bun port de prim rang, deoarece acestea va pot indica spre mai multe servicii de specialitate, daca este necesar. In caz contrar, daca sunteti sigur ca doriti sa vedeti un profesionist in domeniul sanatatii mintale, va recomandam sa va intâlniti cu un psihiatru.

Cu trei cuvinte, pot rezuma tot ce am invatat despre viata: continua.

Se poate vindeca depresia

Depresia, la fel ca multe conditii de sanatate mintala, urmeaza „regulile treimilor”: o treime dintre suferinzi vor face o recuperare completa, o treime va raspunde partial la tratament si o treime nu vor beneficia de tratament deloc. Vârsta, durata simptomelor, antecedentele familiale ale depresiei si dificultatile de sanatate mentale sau fizice care apar simultan pot afecta prognoza dumneavoastra. Unii cercetatori cred ca exista dovezi pentru un efect de „cicatrizare”, in care probabilitatea de a suferi de o recadere in depresie creste odata cu numarul de episoade pe care le-ati avut deja. Exista, de asemenea, un risc crescut de suicid asociat cu depresia severa.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.